Wie ben ik

 Ik ben Deirdre Lagas en woon sinds een paar jaar met mijn gezin in het prachtige Eext, een klein dorp in het Drentse Esdorpenlandschap op de Hondsrug.  Genieten van de natuur, daar kun je me wakker voor maken. Ik voel me er gezonder door. Deze fascinatie kan ik goed uiten in mijn werk: als bioloog door me in te zetten voor de natuur en als kunstenaar door deze pracht te vangen in een beeld. Wanneer mijn beelden bij anderen ook zorgen voor een fijne natuurbeleving, dan is mijn missie geslaagd!

Wat doe ik

 In Atelier Kei en Kunst maak ik beelden, op dit moment met name van dieren. Een inspirerend idee is natuurlijk de basis voor een mooi beeld! Het is iets waar ik door wordt gegrepen en als het ware moet vangen in een beeld. Dan volgt het maken van een constructie van metaal waar de houding en beweging al helemaal in zit. Daarna bouw ik de beelden verder uit met was om ze tot leven te brengen. De beelden worden door de bronsgieter in brons gegoten door er eerst een mal van te maken. Een heel precies werk omdat de specifieke kenmerken niet verloren mogen gaan. Het patineren doe ik zelf om de beelden ook zo uit te laten komen zoals ik ze bedoeld heb. De sokkel is een belangrijk onderdeel van het beeld, omdat een goede sokkel het beeld versterkt zonder de aandacht te trekken.

Wat inspireert mij

Als bioloog is de natuur mijn belangrijkste inspiratiebron. Mijn inspiratie doe ik op tijdens mijn werk, wildspotten, paardrijden, wandelen en hardlopen in natuurgebieden rondom Eext en in Scandinavië. De ongerepte natuur van Scandivanvië heeft ons hart gestolen! De Kei in Kei en Kunst staat symbool voor de verbintenis tussen Drenthe en Scandinavië!  Dieren en hun natuurlijk gedrag fascineren me mateloos. Ik probeer de levende natuur te vangen in mijn bronzen beelden.  Paarden hebben een speciaal plekje in  mijn hart. Hun kracht en elegantie laten samenkomen in een beeld is voor mij een bijzonder mooie uitdaging.

 “Het is alsof de dieren je woonkamer als leefgebied beschouwen en hun activiteiten ongestoord voortzetten. Een weerspiegeling van de levende natuur!

deirdre-lagas.jpeg-2

Workshops op Drents Lapland!

Mijn partner en ik zijn samen ‘Drents Lapland’ aan het oprichten, een prachtige oase in Drents-Scandinavische stijl om geheel te ontsnappen aan het dagelijkse drukke leven. Hier bevindt zich Atelier Kei in Kunst. In Atelier Kei in Kunst geeft Deirdre Lagas workshops op het gebied van kunst naar de natuur, waaronder het maken van beelden. Natuurbeleving, gezamenlijk koken en heerlijk eten met ingrediënten van Drents Lapland en directe omgeving vormen een belangrijk uitgangspunt van de beleving. .

Wil u op de hoogte gehouden worden van de start van de workshops? Laat het weten aan:info@keiinkunst.nl  U ontvang een mail zodra de workshops van start gaan en op de website te vinden zijn!

Contactgegevens Atelier Kei in Kunst